Wat is e-facturering? Efficiënt, Economisch & Ecologisch

E-invoicing is het versturen en het ontvangen van facturen in een elektronisch formaat. Een elektronische factuur bevat de nodige informatie in een elektronisch formaat, waardoor rechtstreekse processing en leesbaarheid mogelijk wordt.

Elektronische facturatie stelt bedrijven in staat om handmatige processen te verwijderen. Het versnellen van facturatiecycli en het elimineren van activiteiten zonder toegevoegde waarde, leiden tot een verlaging van de kosten met 70% en verbeteren ons milieuvriendelijk beleid.

Facturen op papier zijn niet alleen duur en tijdrovend om handmatig te sturen, ze zijn ook lastig te archiveren en op te slaan (minstens 7 jaar = wettelijke verplichting).

E-invoicing is al lang gezien als kostenbesparend en efficiënt. De marktspelers zijn klaar voor de nodige aanpassingen en kunnen bedrijven bijstaan in hun overgang naar elektronische facturatie.

Bevrijd jezelf van de langzame en dure handmatige facturatie processen met een snellere, rendabele en milieuvriendelijke oplossing.

Voordelen van e-invoicing:

Bespaar tijd:
      KMO’s kunnen elektronische facturen onmiddellijk verzenden, ontvangen en archiveren.

Bespaar geld:
      Volgens een onderzoek van de Europese Commissie zouden er ongeveer 250 miljard euro worden bespaard door Europese bedrijven indien ze e-invoicing gebruiken in plaats van papieren facturen. (besparing op het vlak van papier, postzegels, omslagen, enz.)

Milieuvriendelijk:
      Een duidelijke energiebesparing, minder papier en dus ook minder CO² uitstoot.

Groot potentieel:
      Duizenden bedrijven maken al gebruik van dit systeem;

Archivering:
      Geen verloren factuur dankzij online beschikbaarheid in een beveiligde omgeving

GRATIS Setup // Gratis updates // Beschikbaar 24/7 Documentondertekening - Start uw gratis proefabonnement vandaag!